Explore

Ga op ontdekking

Alleen de beste maken een lijstje...

Natuurwandelingen

Elke eerste zondag van de maand om 10 uur, kun je deelnemen aan een gratis gegidste wandeling door een Aalsters natuurgebied. Volledige kalender terug te vinden onder lees meer.

Heerlijke fietstochten

De hoeve is gelegen dichtbij de fietsknooppunten 40 en 41. Een pluspunt voor de vele fietsers!

Golf club 'De Kluizen'

De Kluizen, gelegen aan de rand van Aalst,is de laatste jaren van golfschool uitgegroeid tot een volwaardig golf- en business center met 9 holes. Vanaf het terras heeft u een fantastisch uitzicht over het hele terrein. Er is ook een uitstekende brasserie-restaurant 'Controverse' waar voor alle bereidingen enkel dagverse en seizoensgebonden producten worden gebruikt.

Mountainbiken

De mountainbikeroute maakt deel uit van het mountainbikenetwerk Zuid-Oost Vlaanderen, 490 km met de mountainbike door de Zuid-Oost-Vlaamse natuur.

Aquatopia

Nieuw zwembadcomplex met een sportgedeelte 25-m baan, en 50-m bad, en binnenkort ook een bijkomend aquapark.

Outdoor avonturenpark Schotte

Sportcomplex Schotte is een multifunctioneel en hypermodern sportcentrum, centraal gelegen en vlot bereikbaar. Het complex omvat een enorme sporthal, zo groot als drie zaalvoetbalvelden. Daarnaast is er een Olympische turnhal, een gevechts- en danszaal, een fitnessruimte, vergaderzalen en een mooie horecaruimte 'de Looyerij' met terras. Ook buitensporten vinden er aansluiting. The Outsider organiseert verschillende outdoor-activiteiten, klimmogelijkheden, mountainbikeroutes...

Abdijkerk en tuin van Affligem

Een bezoek aan de abdij van Affligem onder leiding van een abdijgids is mogelijk op donderdag, vrijdag en zaterdag in de voormiddag vanaf 10 uur, in de namiddag tussen 14 en 16 uur. Duur van de rondleiding ca. 75 minuten. Te bezoeken : het Bisschoppenhuis, de pandgang, de kerk, de refter, de kapittelzaal, de bibliotheek, de ruïnes van de oude abdijkerk, de kruidentuin, het Religieus Centrum en de abdijwinkel. Inde winkel kunt u terecht voor abdijbier, abdijkaas, fruitwijn, artistieke voorwerpen. In het gasthof d'oude brouwerij kunt u genieten van de lekkere bieren.

Visit Aalst

Breng zeker een bezoek aan de charmante stad Aalst, met zijn vele drink -en eetgelegenheden, autovrije winkelstraten, en vlot te bereiken. Tip: breng een bezoek aan het carnavalsmuseum op de hopmarkt!

Internationale folklorefeest 'Pikkeling'

Het internationale oogstfeest De Pikkeling is de voorbije decennia uitgegroeid van een lokaal folklore-evenement tot een echt wereldfestival met volksdansgroepen uit alle hoeken van de wereld.

Restaurant De Biek

De voormalige brouwerij De Valck, die midden in het centrum van Moorsel ligt, is enige jaren geleden getransformeerd tot restaurant en hotel De Biek. In het restaurant zijn het de eikenhouten oude gebinten die in het oog springen. De combinatie van deze elementen met het moderne meubilair zorgen voor een rustige atmosfeer en geven een ruimtelijk effect.

I Mafiosi

I Mafiosi is een Italiaans restaurant in het landelijke Moorsel, bij Aalst. Het pand heeft veel weg van een half verbouwd café. Het eten? Authentieke Italiaanse keuken.

Brasserie Stationneken

't Stationneken is een oud station dat omgetoverd is tot een gezellige brasserie. Gelegen aan de leirenkensroute.

Taverne De Goudkarper

Deze taverne is gelegen naast één van Melderts mooiste plekken, MELDERT VIJVER. Dit vroegere visserscafé is uitgegroeid tot een boeiende & bloeiende café – taverne, met een prachtig terras aan het water.

Bier -en eetcafé Den Bril

Den Bril is een bruisend café in het centrum van Moorsel bij Aalst. Onze specialiteiten zijn een gezellige sfeer, een tof terras en overheerlijke dranken met klassieke eetgerechten. Een aanrader.

Frans bistro Kozakkeshof

Laat uzelf verwennen en geniet van de Franse keuken. Onze excellente delicatessen evenals ons lekkere fastfood zijn bijzonder bekend vanwege de versheid en de bijzondere smaak van de producten. Probeert u in ieder geval onze bijzonder smakelijke pastagerechten of onze steaks en onze versgeperste sappen of onze alcoholische dranken. Laat u zich door de zalige toetjes en de excellente tiramisu als tussendoortje lekker verwennen. Onze hartstocht is de horeca. Komt u voor de lunch of het avondeten bij ons langs en geniet van een fijne avond.

Wijndomein de kluizen

De wijngaard is 2,5 ha groot en gelegen binnen de muren van de Abdij Maria Mediatrix te Affligem. De wijnmakerij bevindt zich in de Broekstraat in Herdersem waar de de druiven worden verwerkt en dit op wandelafstand van de vakantiewoning.

IJS & DESSERTHOEVE NICKY

Het lekkerste ijs, helemaal ambachtelijk bereid, met de melk van eigen koetjes, maar ook andere huisgemaakte desserts, pannekoeken, kleine snacks of bier- en tapasplanken!